пʼятницю, 17 травня 2013 р.

Сучасна політична історія країн світу


  Ця книга, у якій розглядається політична історія країн світу останніх трьох десятиріч, є першим в Україні навчальним посібником на дану тему. На відміну від традиційних підходів, які використовуються в новітній історії, матеріал викладено на засадах міждисциплінарності, що дає змогу на основі багатого фактичного матеріалу виокремити головні риси і тенденції політичного розвитку провідних держав, регіонів, усього людства.
Орлова Т. В. Сучасна політична історія країн світу : навч. посіб. для студентів, аспірантів, викладачів ВНЗ / Т. В. Орлова. – К. : Знання, 2013. 677 с

Акцент зроблено на проблемах модернізації, яку в різний спосіб уявляють та втілюють у життя різні політичні сили.
 Політична історія – історична дисципліна, яка вивчає минуле різних країн саме в політичному аспекті. Вона подає хронологію політичних подій, біографії та характеристики політичних діячів. Політична історія вивчає розвиток політичних систем та державних структур, суспільно-політичні процеси й рухи, діяльність різних політичних сил та партій, виявляє головні тенденції політичного розвитку тієї чи іншої країни, регіону, світу.

Немає коментарів: