четвер, 9 квітня 2020 р.

Ліна Костенко

Ліна Костенко – поетеса епохи. І це не просто слова. Хоча їй не подобається, коли говорять – класик української літератури, легендарна українська письменниця. Вона мало говорить про себе особисто і  зовсім не афішує свої справи, хоча має власний погляд на все. Напевно, нема жодного українця, хто б не знав її ім'я і бодай кількох її творів. "Вечірнє сонце, дякую за день",  "Страшні слова, коли вони мовчать", "Життя іде, і все без коректур", "А буває - ідеш по світу", "Маруся Чурай" – твори, які відомі, здається, всім.
19 березня Ліні Костенко виповнилось 90 років. Всім, хто цікавиться життєвим і творчим шляхом нашої неординарної співвітчизниці, бібліотека пропонує книгу:
Дзюба Іван Михайлович. Є поети для епох. Ліна Костенко про свій і наш з вами час. І про світове безчасся [Текст] / І. М. Дзюба. – Київ : Либідь, 2019. – 144 с. : іл.


З анотації:
"Це книжка про письменника в Часі — і про Час у житті й творчості письменника. Перед читачем розгортається ніби писаний на окремих аркушах літопис долі Ліни Костенко — і долі країни в часи тоталітарної системи та в період боротьби за Незалежність, захисту її здобутків."

Немає коментарів: