четвер, 13 лютого 2014 р.

Психологічний аналіз почерку

  Автор розглядає проблему аналізу почерку з точки зору психології, медицини, криміналістики, торкається питань діагностики, судового почеркознавства і т.п. Але основна увага спрямована на психологію почерку. При цьому основна мета автора - показати, як можна формалізувати і збагатити процес аналізу почерку і його інтерпретації, використовуючи сучасні комп'ютерні технології та математичне моделювання. Це робить книгу особливою, відрізняє від інших публікацій на цю тему, надає уявлення про сучасний підхід до аналізу почерку.

     Чернов Ю. Г. Психологический анализ почерка: системный подход и компьютерная реализация в психологии, криминологии и судебной экспертизе / Ю. Г. Чернов. – М. : Генезис, 2011. – 464 с. – (Расширение горизонтов).

 «Читацьку аудиторію даної книги можна розбити на три категорії. Перша включає почерковеда -професіоналів. Це графологи , криміналісти , судові експерти. Вони зможуть познайомитися з ідеями і результатами , які здатні якісно змінити їх роботу. Або принаймні показати нові можливості.
До другої категорії відносяться люди суміжних професій , які можуть у своїй роботі використовувати результати аналізу почерку. Психологи , працівники відділів кадрів і фірм з працевлаштування , соціальні працівники , історики. Вони теж потенційні клієнти аналізу почерку. Ми сподіваємося , що дана книга виявиться їм корисною. Вона відкриє перспективи ефективного та надійного використання аналізу почерку в їх роботі на новому рівні.
Третю категорію складають любителі . Ті , хто раніше не стикався з графології та іншими науками про почерк . Хоча щось чули напевно. Вони отримають інформацію про сучасний аналізі почерку, причому найбільш достовірну . Я намагався зробити виклад максимально систематичним і строгим, прагнув уникати неоднозначностей і неточностей , якими часто страждають книги по нетехнічних дисциплін. Такі читачі можуть опустити деякі нюанси і деталі , але проте будуть мати хороше загальне уявлення . Для цієї мети в книзі графіки , схеми , таблиці. Намагаємося скрізь, де це доречно , доповнити ними текст. Графічні елементи допоможуть не втратити оглядове уявлення . Без нього актуальність найцікавіших і найважливіших деталей втрачається.
Всі категорії наших читачів об'єднує ось що . Книга «Психологічний аналіз почерку » може стати корисною тільки тим , хто має намір підійти серйозно до вивчення предмета . Вона не розрахована на тих , хто хоче за 20 хвилин навчитися розкривати характер людини за почерком . Цьому не можна навчити і за 20 годин , як і будь-якого іншого серйозного справі . Тому що неможливо за 5 , 10 і навіть цілих 20 уроків освоїти іноземну мову. Щоб не обіцяли автори відповідного підручника . « У науці немає царських шляхів ».

Немає коментарів: