середу, 13 липня 2011 р.

Книга


   У звичайному вжитку слово «книга» позначає текстовий і (або) образотворчий матеріал на аркушах паперу, які скріплені разом і захищені обкладинкою чи палітуркою. Воно походить від поширеної в давньогерманських мовах назви підшивки документів з метою їх передачі та збереження (buoh). Перші зразки книг дійшли до нас з глибини століть: їх вік нараховує 5000 років.
   В наш час більшість фахівців схиляються до того, що деякі категорії книжок, зокрема, цікаві романи, призначені для грунтовного читання і отримання задоволення, потрібно  публікувати в основному в традиційній формі. З іншого боку, об'ємні, складні довідкові посібники, а також мультимедійні роботи, особливо для дітей, слід видавати переважно або виключно в електронній формі.
     Всесвітня комп'ютерна мережа Інтернет представила ще один надзвичайно ефективний засіб публікації та розповсюдження книг.  Багато установ мають доступ до Інтернет, постійно зростає і кількість домашніх комп'ютерів, оснащених модемами. Головною перешкодою для публікації через Інтернет є недостатній захист авторських прав.
          

Немає коментарів: