середу, 25 січня 2012 р.

Володимир Висоцький


     


Мне меньше полувека —
сорок с лишним.    
Я жив, тобой и Господом храним.
Мне есть что спеть, 
представ  перед  Всевышним,   
                                                    Мне есть чем оправдаться  
                                                                                              перед Ним.                                                             
                                                 Владимир Высоцкий, 1980     

      25 січня 1938 року в Москві народився Володимир Висоцький – видатний радянський актор, співак і поет (бард), класик жанру авторської пісні, автор ряду прозаїчних творів, заслужений артист РРФСР (1986, посмертно) і лауреат Державної премії СРСР (1987, посмертно). В радянські роки строгої цензури він і сам багато в чому був під забороною, бо в своїх творах зачіпав цілу низку заборонених тем.
     Висоцький написав більше 600 пісень і віршів, зіграв більше сорока ролей у фільмах і на сцені і об'їздив з концертами всю країну і світ. 
      Помер актор 25 липня 1980 року. Офіційного повідомлення про смерть не було – в цей час проходила московська Олімпіада. Над віконцем театральної каси було вивішене скромне оголошення: «Помер актор Володимир Висоцький.» В останню путь його проводила, здавалося, вся Москва.

        Детальніше про життя і творчість цієї неординарної людини можна дізнатись, прочитавши книгу:
        Владимир Высоцкий. Человек. Поэт. Актер : [стихи, воспоминания] / сост. Ю. А. Андреев, И. Н. Богуславский. – М. : Прогресс, 1989. – 357 с. : ил.
       

1 коментар:

Бурмістрова Тетяна сказав...

Шановні колеги! Дещо не зрозуміла вашу публікацію. Я сподівалася побачити інформацію про нову книгу, якось пов’язану з Висоцьким, а там стислі факти про нього.Хоча те, що ви вшанували пам’ять видатного поета, співака, актора справила на мене враження