11
липня – приємне свято для всіх ласунів: Всесвітній день шоколаду (World
Chocolate Day). Ініціатором його вважається
Франція, проте святкують в багатьох країнах. В Україні День шоколаду найбільш
яскраво проходить у Львові.
Про шоколад, його властивості і смаки можна дізнатись, прочитавши такі книги з фонду нашої бібліотеки:
- Сирохман І. В. Асортимент і якість кондитерських виробів / І. В. Сирохман, В. Т. Лебединець. - Київ : Центр учбової літ., 2009. - 636 с.
- Сирохман І. В. Товарознавство цукру, меду, кондитерських виробів : навч. посіб. / І. В. Сирохман, Т. М. Лозова ; М-во освіти і науки України, Львівська комерційна академія. - 2-е вид., перероб. та доп. - Київ : Центр учбової літ., 2008. - 612 с.
- Шивельбуш Вольфґанґ Смаки раю: Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів / Вольфґанґ Шивельбушт; пер. з нім. Ю. Прохасько. – Київ : Критика, 2007. - 254 с.
- Баран Євген. Шоколадна Україна : вибрана есеїстика 2013-2015 років / Є. Баран. - Брустурів : Дискурсус, 2016. - 88 с.
- Гаррис Джоан. Шоколад : роман / Дж. Гаррис ; пер. з англ. В. Поляков. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2015. - 314 с.
- Дал Роальд. Чарлі і шоколадна фабрика / Р. Дал ; пер. з англ. В. Морозов. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2005. - 236 с.
- Дочинець Мирослав. Хліб і шоколад. Аромат психологічної істини : вибрані новели / Мирослав Дочинець. - Мукачево : Карпатська вежа, 2012. - 287 с. - (Яблуко слова ; № 1).
- Канес Саша. Шоколадная ворона : роман / Саша Канес. - Москва : Эксмо, 2012. - 288 с. - (Страсти женского рода).
- Степанова Татьяна Юрьевна.
- Яд-шоколад : роман / Т. Ю. Степанова. - Москва : Эксмо, 2014. - 346 с. - (По законам жанра).
- Яґелло, Йоанна. Шоколад із чилі : романи / Й. Яґелло ; пер. з пол. Божена Антоняк. - Львів : Урбіно, 2015. - 286 с.
Немає коментарів:
Дописати коментар